Η λίμνη Πλαστήρα

Σχηματισμένη το 1959, όταν και κατασκεύαστηκε το αντίστοιχο φράγμα, η λίμνη Πλαστήρα θα σας μαγέψει με την ομορφιά της όλες τις εποχές του χρόνου.

Επισκεπτόμενοι τη λίμνη Πλαστήρα δεν θα πρέπει να παραλείψετε:
Να κάνετε το γύρο της λίμνης και να θαυμάσετε τη βιοποικιλότητα της, η οποία δένει αρμονικά με τα γραφικά χωριά που απλώνονται περιμετρικά της.
Να επισκεφθείτε το φράγμα, να αγοράσετε σουβενίρ και να θαυμάσετε τα φιορδ που σχηματίζονται στο νότιο μέρος της λίμνης Πλαστήρα.
Να βρεθείτε στο Παρατηρητήριο και να αφήσετε την πανοραμική θέα της λίμνης να σας μαγέψει.
Να βρεθείτε στην πλαζ της Πεζούλας για να πιείτε τον καφέ σας απολαμβάνοντας την ηρεμία της λίμνης ή να ασχοληθείτε με τις δραστηριότητες που παρέχονται εκεί, όπως τοξοβολία, θαλάσσιο ποδήλατο κλπ.
Να επισκεφτείτε τη σμιλεμένη, μέσα στα βράχια, μονή της Πελεκετής και να ανακαλύψετε τις μυστικές κρύπτες και καταπακτές που αναβιώνουν τις συναντήσεις κλεφτών και αμαρτολών κατά την Τουρκοκρατία.
Να περπατήσετε στον Βοτανικό Κήπο, να πιείτε τον καφέ σας δίπλα στη λίμνη Πλαστήρα και να δοκιμάσετε σπιτικά γλυκά του κουταλιού.

Το ξενοδοχείο "Νεφέλες" θα αποτελέσει ιδανικό ορμητήριο για εσάς, καθώς αυτό και το χωριό Νεοχώρι βρίσκονται σε ιδανικά κεντρικό σημείο, προκειμένου να έχετε άμεση και εύκολη πρόσβαση σε όλα τα κυριότερα αξιοθέατα της λίμνης Πλαστήρας.

hide text
show text
Διαθέτει κριτικές στο
tripadvisor.com.gr